Velikonoce jsou za dveřmi a já tu pro Vás mám recept na křehounké košíčky. Pojďte ho vyzkoušet.
Co budeme potřebovat:
Na košíčky (20 ks):
- 150 g hladké mouky,
- 100 g másla,
- 1 žloutek
- 40 g moučkového cukru,
- 1 vanilkový cukr,
- nastrouhaná kůra z 1/2 bio citronu,
- špetka soli.
Na krém:
- 100 g arašídového másla s bílou čoko,
- 100 g změklého másla,
- 50 g cukru moučka.
Postup:
Nejprve si připravíme těsto na košíčky. Z prosáté mouky s cukrem, vanilkového cukru, citronové kůry, špetky soli a nakrájeného másla si uděláme (nožem nebo několika pulzy v robotu) drobenku a pak zpracujeme se žloutkem na hladké těsto. Zabalíme ho a necháme ztuhnout, poté si předehřejeme troubu na 180° C. Těsto rozdělíme na kousky o velikosti vlašského ořechu, vtlačíme je rovnoměrně do formiček a ty rozložíme na plech. Pečeme je dozlatova - trvá to asi 15 minut. Necháme je pár minut stát ve formičce a poté je vyklopíme a necháme úplně vychladnout. Mezi tím si připravíme krém tak, že si všechny ingredience hodíme do mixeru nebo je ručně smícháme dohromady. Košíčky po vychladnutí naplníme krémem a ozdobíme tím, co máme rádi.
Dobrou chuť :) a Veselé Velikonoce