Ať už ke kávě, nebo jen tak na chuť. Tohle zaručeně musíte vyzkoušet.
Co budeme potřebovat:
Arašídová vrstva:
- 200 g arašídového másla Hepynats,
- 100 g třtinového cukru,
- 1 vejce,
- vanilkový extrakt,
- špetka himalajské soli.
Brownie vrstva:
- 100 g hořké čokolády (alespoň 70 %),
- 120 g másla,
- 200 g třtinového cukru,
- 85 g mouky,
- 2 vejce,
- vanilkový extrakt,
- špetka himalajské soli.
Postup:
Všechny ingredience na arašídovou vrstvu smícháme a necháme stranou. V kastrůlku si rozehřejeme máslo s čokoládou a necháme rozpustit. Než nám vychladne čokoládová směs, v další misce vyšleháme vajíčka s cukrem, přidáme mouku, sůl a vanilkový extrakt. Do této směsi pomalu vmícháme rozpuštěnou čokoládu s máslem. Do menšího pekáčku nalijeme ⅔ brownie směsi a poté lžičkou přidáváme arašídovou směs. Zbylou ⅓ brownie směsi nalijeme navrch. Špejlí uděláme spirálky, aby se obě směsi spojily a smíchaly. Navrch můžeme nasypat čokoládové lupínky. Pečeme cca 30 minut na 180 °.
Dobrou chuť :)