Citronový dort s arašídovým krémem

Citronový dortík s nádechem jara je to pravé, co právě teď nutně potřebujete. Ač se tahle kombinace možná zdá zvláštní, tak chuť je faaaaaakt výborná.

Co budeme potřebovat:

Na korpus:

  1. 250 g másla,
  2. 200 g cukru moučka,
  3. 5 vajec,
  4. 250 g hladké mouky,
  5. 1 lžička kypřicího prášku,
  6. kůra z jednoho citronu.

 Na krém:

  1. 150 gramů arašídového másla Hepynats,
  2. 150 gramů másla,
  3. 200 gramů cukr moučka,
  4. 250 ml smetany ke šlehání,
  5. Citronovou marmeládu.

Postup:

Jako první si upečeme korpus. Troubu si předehřejte na 160 °C, pokud máte horkovzdušnou tak 140 °C, připravte si 20 cm kruhovou formu a dno vyložte pečicím papírem. Smíchejte mouku, špetku soli a kypřicí prášek a společně prosejte. Zvlášť prosejte cukr. Změklé máslo ušlehejte s cukrem do pěny. Po jednom přidejte vajíčka a vždy počkejte, až se zcela zašlehají. Pokud se směs začne trochu srážet, přidejte lžíci mouky. Přidejte na jemno nastrouhanou citronovou kůru. Do směsi vmíchejte prosátou mouku, důkladně promíchejte stěrkou a přesuňte do připravené formy. Pečte asi hodinu nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

Než vychladne korpus, vyšleháme v míse šlehačem povolená obě másla do hladké konzistence, po té postupně přidáváme cukr moučka a na závěr přilijeme kelímek smetany. Konzistence výsledného krému by měla být hladká.

Vychladlý korpus rozdělíme na 3 části ( kdo si netroufá, může na 2) a vrstvíme korpus, citronová marmeláda, krém. Nebojte se krému dávat silnější vrstvu. Krém také rozetřete po celém dortu a ozdobte plátky citronu.

 6 (1 of 1)

Dobrou chuť :) 

Zpět do obchodu