Babiččiny kynuté lívance

Dlouholetý recept naší babičky na kynuté lívance. Pojďte si je připravit a vychutnat s námi.

Co budeme potřebovat:

  1. 200 g hladké nebo špaldové mouky,
  2. 1 vejce,
  3. 20 g droždí,
  4. špetka soli,
  5. 20 g třtinového cukru,
  6. 350 ml rostlinného mléka,
  7. špetka skořice,
  8. máslo,
  9. na ozdobu: Hepynats máslíčko, tvaroh, ovoce, javorový sirup (vše co máte rádi).

Postup:

Připravíme si hrneček do kterého dáme droždí, lžičku cukru a třeme společně tak dlouho, dokud se droždí a cukr nerozpustí. Vedle v kastrolku si ohřejeme rostlinné mléko. Do misky přelijeme směs s droždím, přidáme 5 lžic teplého mléka, 2 lžičky mouky, všechno společně promícháme a přikryjeme utěrkou. Necháme 10 minut kynout na teplém místě. Do další mísy si nasypeme zbylou mouku, přidáme špetku soli, skořici, zbylý cukr, vejce, mléko a kvásek. Vymícháme hladké těsto a mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout dalších 25 minut. Na lívancové nebo na kterékoliv nepřilnavé pánvi rozpustíme trošku másla a postupně usmažíme všechny lívance. Hotové lívance si poskládáme na talíř a ozdobíme vším, co máme rádi.

4 (1 of 1)

Dobrou chuť :)